Feurich

Kaldenbach vertegenwoordigt exclusief en met trots het Weense pianomerk FEURICH in de Benelux. Deze instrumenten worden vanuit de fabriek afgeleverd in ons atelier in Assendelft, zo’n veertig per maand. Hier prepareren (intoneren, stemmen, afregelen) we de instrumenten met veel aandacht en liefde, zodat deze in perfecte conditie bij de dealers in Europa en Scandinavië komen te staan én uiteraard in onze eigen showroom.

Over Feurich

Traditioneel geperfectioneerd handwerk en pure passie voor de piano en vleugel, dat is FEURICH-piano's. Genieten van de precieze actie en de rijke nuances in het geluid. Ervaar hoe passie klinkt, van pianissimo tot fortissimo, van de laagste bas tot aan de hoogste hoge tonen.

Het verfijnde design en tal van innovaties maken FEURICH-piano’s uniek in zijn soort. Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg. Zowel in de keuze van de grondstoffen als in het gebruik van de meest precieze CNC-machines en assemblagemethoden.

De FEURICH-heritage

In 1851 richtte Julius Gustav Feurich in Leipzig pianofabrikant FEURICH op ter waarde van 1 goudmarkering. Zijn vader en grootvader vóór hem hadden geleerd specialistische piano's en klavecimbels te bouwen. De traditie van het pianolakken in de familie dateert dus uit de 18e eeuw. Julius Gustav Feurich was de eerste pianofabrikant in Duitsland die een piano bouwde met een dempende actie. Hij was jaren vooruit op zijn rivalen.

about.jpg

De groei van FEURICH

De tweede fabriek in Leipzig-Leutzsch werd opgericht in 1911. Hier maakten 360 mensen jaarlijks 1.000 staande piano's en 600 vleugelpiano's, die over de hele wereld worden verkocht. Na enkele reorganisaties en verhuzingen na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf in 2003 in Wenen met de productie van piano's met productiepartners HAILUN PIANO CO. LTD. in Ningbo, China. De Hailun-fabriek wordt beschouwd als de beste en meest geavanceerde pianoproductiefaciliteit in China. Dankzij hun hoogwaardige apparatuur kunnen ze het volledige assortiment producten produceren dat nodig is voor pianobouw en zijn ze een veelgevraagde leverancier van veel van 's werelds bekendste pianomerken. Het Model 122 - Universal was de eerste piano die volledig in de productiefaciliteit van HAILUN in Ningbo werd geproduceerd. Vanaf augustus 2003 wordt het model wereldwijd verkocht en in 2007 wordt het gehonoreerd met de prestigieuze Diapason d'or prijs in Parijs.

Van product naar beleving

Van groot belang voor het nieuwe FEURICH-team, is het implementeren en verder ontwikkelen van de ideeën die worden gezien in traditionele Europese pianostandbouwmethoden. In april 2010 werd het team in Wenen geherstructureerd en het hoofdkantoor uitgebreid. Onder de naam KLAVIERgalerie wordt het tegelijkertijd veranderd in een gerenommeerd muziekcentrum, waar alle aspecten van de piano kunnen worden getest en geëxperimenteerd.

Het is opmerkelijk dat veel van de uitstekende vleugels die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld al verschillende prijzen hebben ontvangen vanwege hun uitstekende kwaliteit, en dankzij de zorgvuldige voorbereiding en de vele innovaties achter elke piano, overtreffen ze gemakkelijk veel piano's op een veel hogere prijs.

In 2015 herziet FEURICH zijn productieprocedures. Het resultaat: een verbeterde pianotoepassing, waardoor een zeer aanslaggevoelige pianissimo, een meer gecontroleerde attack en een snellere herhaling mogelijk zijn.

Op 21 juni 2016 werd het hoogtepunt van de moderne FEURICH-geschiedenis geboren - het Wiener Pianoproductiecentrum in het centrum van Wenen. De eerste FEURICH piano "Made in Austria" wordt geproduceerd. De FEURICH Mod. 123 - Wenen zet een nieuwe maatstaf in de pianobouw.