Diensten

Kaldenbach onderhoudt, repareert, reviseert en stemt piano’s en vleugels. Met één duidelijke doelstelling: het optimaliseren van uw instrument. Elk detail nemen wij onder de loep, uiteraard in nauwe samenspraak met u. U kent uw instrument tenslotte als geen ander.

Reparaties

Veel kleine reparaties pakken we op tijdens een reguliere stembeurt. In enkele gevallen zijn reparaties voorafgaande aan het stemmen of buiten de reguliere servicebeurten noodzakelijk. Denkt u bijvoorbeeld aan de stempennen die te los in het stemblok zitten. Wij berekenen voor reparaties een tarief van € 80,- per uur.

Stemmen

Tijdens het stemmen leert Kaldenbach uw instrument (opnieuw) goed kennen. Zowel de sterke als de zwakke kanten. Wij kunnen u om die reden goed adviseren welke werkzaamheden de klank en/of speelaard van uw instrument ten goede komen. Vaak is een basis servicebeurt voldoende. Bij instrumenten van dertig jaar of ouder kan een revisie noodzakelijk zijn. Het tarief voor onze stemmers bedraagt € 95,- per stembeurt.

Revisie

Bij een revisie brengen wij een geleefd instrument weer terug in topconditie. Het is te vergelijken met een restauratie. Uw piano of vleugel wordt gereviseerd in onze werkplaats en zal met de grootse zorg en vakmanschap worden behandeld. Wij zorgen voor het transport en de verzekering.
Of revisie een goede keuze is, hangt af van een tweetal factoren:

- de emotionele waarde van uw instrument
- de kwaliteit van het instrument (wat heeft de piano te bieden)

Werkzaamheden die wij uitvoeren bij een revisie zijn:
 • aanpassen van de zangbodemdruk (drukspanning op de kam en baskam)
 • herstellen zangbodemscheuren
 • vervangen van hard dempingvilt of invoering van de toetsen (geleidevilt of leer)
 • uitloden van de toetsen (speelgewicht)
 • schoonmaak/vervanging van de (bas)snaren bij onvoldoende resonantie door erosie
 • stempennen verpinnen (vervangen door dikkere maat stempen)
 • verkernen (vervangen draaiasjes)
 • schuren, modelleren of vervangen van de hamerkoppen
 • bovenhamers sporen en richten
 • veertjes aanspannen of vervangen
 • roulettes gladmaken of vervangen
 • toetsenbeleg (ivoor of kunststof) polijsten, restaureren of vervangen
 • klavier vlakleggen
 • aanpassen toetsendiepgang bepalen en stijghoogte
 • aanpassen mechaniekpositie of positie klaviertafel
 • pedalen opnieuw invoeren/smeren en afstellen
 • complete afregeling van het mechaniek
Revisie aan het kastwerk, fineer en/of politoerwerk doen wij ook in huis. 

Onderhoud

Naast het stemmen heeft uw piano of vleugel periodiek onderhoud nodig. Gedegen onderhoud zorgt ervoor dat uw instrument perfect functioneert. We reinigen onder andere de toetsen, houden het binnenwerk stofvrij en dragen zorg voor een optimale afregeling. U kunt veel zelf, maar er zijn ook zaken die uw wellicht liever uit handen geeft.

Eens in de twee jaar is in principe voldoende voor het klein onderhoud en kan bij u thuis worden uitgevoerd. Het grote mechanische onderhoud voeren wij uit in onze werkplaats en neemt doorgaans een dag in beslag. Iedere schroef, veer, snaar en demper wordt gecontroleerd. Bij groot onderhoud van het toetsenbord focussen we op de maximale werking van de toetsen in samenwerking met de mechaniek.

Inkoop

Wilt u uw piano of vleugel van de hand doen, dan zijn wij mogelijk geinteresseerd. Stuur ons een email met een omschrijving en minimaal één foto van uw instrument, wij nemen dan contact met u op.

Bij interesse zorgen wij voor een vlotte afhandeling en transport.

Taxatie

Een onafhankelijke taxatie of waardebepaling van een piano of vleugel door een specialist is zinvol bij de aankoop of verkoop van uw instrument. U wilt tenslotte zeker zijn van de daadwerkelijke waarde. Dit geldt bovendien ook bij het bepalen van de waarde voor verzekering. Dit geldt voor uw inboedelverzekering, schadeverzekering en zelfs in het geval van een scheiding is een waardebepaling handig. U heeft in alle gevallen een keuringsrapport nodig van een gecertificeerd taxateur.

Piano’s en vleugels zijn wat dat betreft bedrieglijke instrumenten. Zij kunnen uiterlijk nog prima in orde zijn, maar qua binnenwerk zijn afgeschreven. En andersom kan natuurlijk ook. Wanneer een oude, slecht onderhouden piano een technische revisie heeft gehad, is dat met het blote oog niet direct zichtbaar.

Zeker wanneer u particulier een instrument aanschaft, raden wij u met klem aan om voorafgaande aan de koop een waardebepaling uit te laten voeren. U voorkomt hiermee niet alleen dat u teveel betaalt, maar zelfs het risico dat het instrument niet meer bruikbaar is. Goedkoop is een relatief begrip.

De kosten voor een taxatierapport van een vleugel of piano bedragen € 175,-.

Zelf ervaren?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Kom dan eens langs in onze showroom in Assendelft en ervaar zelf de verschillende mogelijkheden.“

Contact

serv.jpg