De Kaldenbach

Filosofie

Elk instrument heeft zijn eigen geluid, een eigen identiteit. Geen twee vleugels zijn hetzelfde. Net als er geen twee muzikanten hetzelfde zijn. Dat is de filosofie waar Kaldenbach vanuit werkt. Aan elke piano of vleugel en aan iedere klant wordt tot in de details aandacht besteed. Elke specialist is altijd op zoek naar de juiste toon, de juiste snaar, de ideale klank. Bij de inkoop, de verkoop, de reparatie, stemming en revisie en zelfs bij de dagverhuur van de instrumenten.

Peter Kaldenbach, oprichter van Kaldenbach Piano’s & Vleugels, werkt met zijn team vanuit passie. Zij zijn liefhebbers van muziek, van piano’s, van vleugels en van het pure vakmanschap. Kaldenbach Piano’s & Vleugels staat voor het ware ambacht, voor optimale kwaliteit en beleving voor iedereen. Maar er is meer. Met Kaldenbach wil Peter graag mensen verbinden, leerlingen met leraren, meesters met toehoorders en kinderen met ervaring.

Zo organiseert Kaldenbach masterclasses in Assendelft, maar ook in Wenen, verhuurt het instrumenten inclusief pianist, en zelfspelende vleugels en is het vanaf 2018 officieel een leerbedrijf.

about.jpg

Eigenaar Peter Kaldenbach

Peter Kaldenbach“Ik ben van beroep pianotechnicus. Hiervoor heb ik de 3 jarige opleiding pianotechnicus in Amsterdam gevolgd. Ik heb werkervaring opgedaan bij het pianoatelier van Emile van Leenen in Leiden. De combinatie van passie voor pianomuziek en bewondering voor het instrument maakt dit vak voor mij zeer leuk.

Het mooiste werk om te doen vind ik reviseren; geleefd instrument terug in topconditie brengen, onderhoudsbeurten en afregelen. Het verschil tussen voor en na is vaak zo groot dat het veel voldoening geeft. Ook het restaureren van klavieren van ivoor vind ik dankbaar werk.”

Weense Waarden

Kaldenbach vertegenwoordigt exclusief en met trots het Weense pianomerk Feurich in de Benelux. Deze instrumenten worden vanuit de fabriek afgeleverd in ons atelier in Assendelft, zo’n vijftijg per maand. Hier prepareren (intoneren, stemmen, afregelen) we de instrumenten met veel aandacht en liefde, zodat deze in perfecte conditie bij de dealers in de Benelux en Scandinavië komen te staan én uiteraard in onze eigen showroom.