Nieuws

Piano en vleugel Silent Systeem

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van silent systemen. Het is tegenwoordig dan ook interessant om uw piano of vleugel uit te breiden met een silent systeem. Een silent geeft veel vrijheid omdat u kunt spelen op uw eigen piano elk gewenst moment van de dag.

Een piano silent systeem kan als uitbreiding door ons worden ingebouwd bij de aanschaf van een piano of vleugel in onze winkel. Hebt u al een piano of vleugel thuis kan een silent systeem veelal aan huis door ons worden ingebouwd. In de meeste gevallen kunnen wij aan de hand van een aantal eenvoudige vragen over de piano bepalen of de inbouw bij u mogelijk is. Voor piano’s lager dan ~108cm en piano’s gebouwd vóór 1920 is extra maatwerk vereist, hiervoor moeten wij eerst langs om een offerte op te stellen.

Een silent systeem geeft vrijheid en bevordert het aantal oefen en speeluren!

Wat doet een piano silent systeem

Een silent systeem is een uitbreiding voor uw piano of vleugel. het maakt het mogelijk om met een hoofdtelefoon of speaker piano te spelen zonder dat de snaren fysiek worden aangeslagen. U speelt zoals u gewend bent op uw eigen piano. Een sensorlijst onder het klavier registreert uw aanslag digitaal en vertaalt deze naar het bedieningskastje. Op het bedieningskastje kunt u 2 hoofdtelefoons aansluiten en/of speakers.

Keuzen welk merk silent systeem

Er zijn redelijk veel merken ‘inbouwkits’ zoals: Pianodisc, Feurich, adsilent, Genio, Korg etc. De silent systemen van Kawai, Yamaha, Bechstein en Steinway zijn niet verkrijgbaar als inbouwkit.

Alle bekende merken inbouwkits hebben wij reeds ingebouwd, ervaren en uitgebreid getest. Uiteindelijk hebben wij ons toegespitst op 2 merken: Feurich en adsilent.

FEURICH

Feurich gebruikte dezelfde hardware als Pianodisc. Dankzij onze distributeurschap met Feurich kunnen we dit systeem voor een scherpe prijs aanbieden. Het silent systeem van Feurich maakt gebruik van moderne optische sensortechniek.

adsilent

Van alle bestaande inbouwkits springt Adsilent er tussenuit in klank en aanslaggevoeligheid. De hardware en software zijn nét even van een betere kwaliteit dan alle andere merken. Dit verschil is vrij duidelijk merkbaar en hoorbaar voor de (gevorderde) pianist. Bovendien blijkt in de praktijk dat het autokalibratie systeem erg goed functioneert – ook na jaren – waardoor het systeem geen extra onderhoud vergt. Bij de andere merken bijvoorbeeld, wilt het gebeuren dat er een toets in ene harder klinkt in het gehoor of niet/slecht functioneert waardoor de pianostemmer het systeem opnieuw moet kalibreren en bijstellen.

Adsilent heeft een eigen app welke kan worden gedownload, dit is een mooie uitbreiding op de reeds gebruiksvriendelijke bediening. Een ander voordeel voor muziekeditors en componisten is dat adsilent standaard een USB fysieke MIDI in/out en bluetooth MIDI in/out aansluiting heeft

Beide piano silent systemen, de Feurich en adsilent kunt u vrijblijvend komen uitproberen in ons atelier. Wij vertellen u er graag meer over!

n.b. Grote pianomerken als Pleyel, Steingraeber & Sohne, Petrof voorzien hun instrumenten tegenwoordig ook met adsilent. Elk merk is uitgebreid met hun eigen soundsample. Bij ons is exclusief verkrijgbaar adsilentsystemen met deze extra sounds.

Inbouw Piano Silent systeem in een vleugel

Een vleugel heeft een verfijnd mechaniek en is bij goed onderhoud dan ook goed afgeregeld. Liefst willen we dat er niet wordt gemord aan de afregeling, dit beïnvloed het touché anders al snel. Om de afregeling te behouden heeft adsilent hiervoor een uitbreidingskit. Bij het inschakelen van de stoprail wordt tegelijkertijd ook een 2e rail geactiveerd. Deze zorgt ervoor dat het moment van ‘afval’ eerder zal plaatsvinden in silent stand. Bij het uitschakelen van de silent, is het moment van ‘afval’ weer terug op de oorspronkelijke afregeling. De uitbreiding wordt geinstalleerd tijden de inbouw van het silent systeem.

Inbouw Piano Silent systeem aan huis

Het inbouw van een silent systeem aan huis is bij ons altijd mogelijk, zowel voor de vleugel als de piano. Wij bieden deze service in geheel Nederland en België!

Meer informatie, een inbouwafspraak maken of vragen?

Neem contact met ons voor meer informatie of kom langs!

ZELF ERVAREN?
"Bent u benieuwd hoe de verschillende PIANO SILENT sytemen in praktijk speelt en klinkt? Kom dan eens langs in onze showroom in Assendelft en ervaar het zelf.“

KALDENBACH Piano’s & Vleugels
molen ‘ de Paauw’ - Nauerna 43a | 1566 PD Assendelft | The Netherlands | T: +31 (0)23 547 6172 | M: +31 (0)6 17 224 024 | E. info@kaldenbachpiano.nl