Nieuws

FEURICH Model 123 Vienna "made in Austria"

De nieuwste FEURICH innovatie is de piano Model 123 – Vienna. Een totaal nieuwe en unieke benadering van piano design en techniek. Herkenbaar aan o.a. de toetsen, het mechaniek, de kast en het pedaalsysteem. 

Voor dit model heeft FEURICH een nieuw concept ontwikkeld in het mechaniek van een piano , de ©FEURICH – High Speed KAMM Action. Deze innovatie zorgt onder andere voor een extreem snelle repetitie , iets dat normaal gesproken alleen mogelijk is in het topsegment concertvleugels. Dankzij dit mechaniek heeft deze Vienna Piano een aangenaam ligter touche en een accuratere aanslag dan welk andere piano dan ook op de markt. Het resultaat is een betrouwbare en directe verbinding met de pianist en het instrument. 

Een explosie van innovaties

De FEURICH 123 - Vienna is een van de eerste in serie geproduceerde piano's die zijn voorzien van toetsen zonder lood erin verwerkt. Dit resulteerd in een stabiele, en onderhoudsvrij klavier. Nog een duurzame innovatie van Model 123 - Vienna is het gebruik van milieuvriendelijke lak dat is toegepast in het kastwerk.

Dankzij de compleet nieuwe en robuuste design van het pedaalsysteem , is er meer nuance mogelijk voor de pianist bij het gebruik van het pedaal. Ongewenste bijgeluiden van het pedaalsysteem behoort dankzij dit design tot het verleden. 

Elegant kastwerk

Het vernieuwde design gietijzeren frame en kastwerkt maakt het mogelijk de gehele behuizing, inlusief de zijpanalen makkelijk te demonteren of te vervangen bij bijvoorbeeld beschadigingen. Het is zelfs mogelijk om op het instrument te spelen zonder kastwerk. 

Voor het eerst in de geschiedenis, kan een in serie geproduceerde piano spelen zonder kastwerk. Ideaal voor opnames, concerten of bijvoorbeeld moeilijke verhuis of transport situaties. 

Bij gewone piano's absorbeert het bovenpaneel veel van het geluid dat de piano produceert. Op dit Vienna 123 model, heeft FEURICH een makkelijk te openen paneel onwtwikkeld welke het mogelijk maakt de overbrenging van het geluid van de zangbodem direct in uw woonkamer te brengen. Dit resulteerd in een voller geluid en een intrigerend zicht op de binnenkant van de piano.

De belangrijkste feiten op een rij

  • Exclusief RENNER mechaniek met nieuwe componenten, designed aan de hand van de specificaties vsn FEURICH in Wenen
  • ©FEURICH – High Speed KAMM Action voor extreem snelle repetite - zoals enkel een goede concertvleugel ook beschikt
  • RENNER hamerkoppen met met Weickert-Special Vilt voor een uitzonderlijke rijke toon
  • Innovatieve kast design (all panelen, inclusief de zijkanten, kunnen eenvoudig woren gedemonteerd - en er kan op worden gespeeld zonder kastwerk)
  • Mileuvriendelijke lak
  • PAULELLO roestvrije snaren
  • Geintegreerd LED verlichting (een aparte piano lamp aanschaffen is verleden tijd) 
  • Een te openen paneel op de voorkant in het bovenpaneel, voor een betere geluidservaring
  • Onderhoudsvrije FEURICH Pedal System voor precieze nuances in het pedaal
  • De toetsen zijn vrij van lood en onderhoudsvrij

Het FEURICH Model 123 – Vienna is exclusief verkrijgbaar bij Kaldenbach Piano's & vleugels in de kleuren satijn zwart (matzwart) , wit satijn en walnoten satijn. Al het beslag zoals de scharnieren, wielen, logo zijn verchroomd. Voor een kleine meerprijs kunnen we de piano vanuit de fabriek voorzien een RAL kleur naar keuze. Laat je fantasie je verrassen!

Dankzij de constructie van Model 123 - Vienna is het mogelijk om de behuizing individueel te vervangen met andere materialen , kunststof, acryl of houtsoorten. Wij willen graag met u meedenken voor een een custom-made ontwerp .

Wilt u meer weten van dit unieke model, of deze bijzondere innovatieve piano proberen in onze showroom, neem dan gerust contact met ons op.